Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Klasik müzik yaşıyor

7'nci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'ne aday olan isimler açıklandı:
Yılın Bestecisi: Emre Sihan Kaleli, Onur Türkmen, Hasan Uçarsu Yılın Piyanisti: Gökhan Aybulus, Gülru Ensari, Can Okan Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu: Pelin Halkacı Akın, Ethem Emre Tamer, Onur Özkaya Yılın Orkestrası:
Karşıyaka Oda Orkestrası, Mersin Akademik Oda Orkestrası, Orkestra'Sion Yılın Orkestra Şefi: Orçun Orçunsel, Naci Özgüç, Ender Sakpınar Yılın Opera Yorumcusu (Kadın): Gülbin Kunduz Günay, Deniz Yetim, Görkem Ezgi Yıldırım Yılın Opera Yorumcusu (Erkek): Caner Akın, Kaan Buldular, Zafer Erdaş Adaylar böyle uzayıp gidiyor...
Altı yıldır Donizetti Klasik Müzik Ödülleri diye bir ödül töreninin düzenlendiğinden haberdar mıydınız? Ya da ödüllere aday müzisyenlerden kaçını tanıyorsunuz? Ben de çoğunu tanımıyorum.
Aslında bir magazin ekinde klasik müzikten bu kadar bahsetmek bile radikal bir çıkış.
Ne yazık ki, TRT hariç medyada klasik müzik neredeyse hiç yer bulamıyor kendisine. Ana akım medya, en azından kültür yayınlarında klasik müzikten bahsetmeli.
Bu ödülleri dağıtan Andante dergisi çalışanlarını kutluyorum; onlar da olmasa Türkiye'de klasik müzik sanatçıları hiç gündeme gelmeyecek.
NOT: Ödülü kazananlar, 16 Mayıs akşamı İstanbul Rahmi Koç Müzesi'nde yapılacak törenle açıklanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA