Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşte doğru model bu

Oynadığı başarılı futbolla kısa sürede A Milli Takım'a kadar yükselen, Medipol Başakşehir'in genç yıldızı Cengiz Ünder, Serie A'nın dev kulüplerinden AS Roma'ya transfer olmak üzere. Aslında Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne kalma ihtimalini düşünüp Ünder'i satmak istemiyordu.
Genç futbolcunun fiyatı daha da yükselebilirdi ama Roma ısrarcı oldu, 15 milyon Euro'yu bastırıp işi bitirdi. Dört büyüklerin kadrolarında birçok yetenekli genç fırsat tanımadığı için kaybolup gidiyorlar. Eskiden Anadolu takımları futbolcu yetiştirirdi, şimdi onlar da 14 yabancı kuralıyla günü kurtarmaya çalışıyorlar. Süper Lig, yabancı yıldızların büyük paralara emekliliklerini geçirdiği bir lig haline geldi.
Başakşehir ise geçen sezon Altınordu'dan 640 bin Euro'ya aldığı Ünder'in değerini bir sezonda 23.5 kat artırarak satmayı başardı. İşte Türk futbolunu krizden kurtaracak doğru model budur. Umut vâdeden gençlere fırsat tanıyıp kendi yıldızlarımızı yetiştirip yüksek paralara satmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA