Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşte Premier Lig işte taraftarlık

Premier Lig'de önceki gece oynanan Manchester City- Everton maçında Rooney'nin golünden sonra tribünlerde yaşanan bir an geceye damga vurdu. Dört yıl önce Rooney'nin Manchester United forması giydiği dönemde Manchester City'ye attığı bir golden sonra objektiflere yansıyan üç taraftar, dün akşam da aynı tribündeydi.
Everton'a transfer olan İngiliz yıldız, Premier Lig'deki 200'üncü golünü Manchester City'ye atarken, aynı tribünde dört yıl önce kendisine tepki gösteren üç taraftar vardı.
Twitter'da binlerce kez paylaşılan iki kareyi gören Rooney de şu paylaşımda bulundu:
'Birkaç tanıdık yüz görmek her zaman güzel'.
Futbol adına müthiş güzel bir rastlantı ama bu fotoğraflarda daha fazlası var. İngiltere Premier Lig'in neden en çok izlenen lig olduğu, yayın gelirlerinde dünyada birinci olduğu da bu fotoğrafta gizli.
O baba-oğul yıllardır kombine alıp aynı koltuklarda oturmuşlar.
El işareti yapan adam da öyle... İngiltere'deki futbol kültürü başka hiçbir ülkede yok. Büyük takımlar popüler ama herkes önce kendi oturduğu bölgenin takımını tutuyor.
Tribünler sahaya çok yakın.
Stadyumlarda yenileme çalışması yapıldığında önce yayıncı kuruluşun kameraları nereye koyacağı soruluyor vs.
Premier Lig'i en iyi lig yapan birçok detay var.
Bizde FETÖ kumpası olan 3 Temmuz şike soruşturmasına kadar tribün kültürü körtopal ilerliyordu.
Sonrasında yaşananlar, insanların bir maça gidebilmek için Passolig almak zorunda olması, üç büyüklerin maç bileti fiyatlarının Türkiye'nin hayat standartlarına göre çok yüksek olması, oynanan futbolun her geçen gün daha da kötüye gitmesi vs; 2016-2017 sezonunda Türkiye'de en çok taraftara sahip olan dört kulüp bile kombine satışlarında 30 bini geçemedi.
Taraftarın maça gitmediği bir ülkede bir de seyircisiz futbol oynama cezası var. Beşiktaş'ın yıldız transferi Pepe'nin "Hayatımda ilk defa seyircisiz bir maçta oynadım" demesi ne kadar acıydı! Dünyanın en çok izlenen Premier Lig'de birçok maç öğlen saatlerinde oynanıyor. Türkiye'de ise pazar günü saat 21.45'te.
Bir de 'Tribünlere aileler gelsin' deniyor. Kaç baba çocuğunu o saate maça götürür?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA