Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşte gerçek Emrah Serbes

Behzat Ç. kitaplarının yazarı Emrah Serbes, dün sosyal medyadan 22 Eylül'de Aydın-İzmir otoyolunda gerçekleşen ve bir baba ile kızının hayatını kaybettiği trafik kazasını kendisinin yaptığını açıkladı.
Serbes, şöyle yazdı: "O kazanın sorumlusu benim. Kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim.
Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi.
Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan'ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır. Ama aradan günler geçtikçe bu vicdanı sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum." Emrah kardeş, güzel edebiyat parçalamışsın ama önce şu sorulara yanıt ver: Bu itirafta bulunmak için neden altı gün bekledin?
Yoksa kazaya neden olan, kanındaki maddenin temizlenmesini mi bekledin?
Olay anında alkollüysen, artık ortaya çıkmayacak mı? Başka bir madde kullandıysan, bu maddenin vücuttan atılması için ne kadar süre geçmesi gerekiyor? Yoksa tıbbi bir operasyon mu geçirdin?
Bu arada "Kenan suçsuz" demişsin ama bir suçu üstlenmek de suçtur. Kenan'ın yaptığı, delil karartmaya da girebilir.
Kazada yakınlarını kaybeden aile, sosyal medyadaki itirafından sonra sana teşekkür etti. Aileye şikayetçi olmamaları için para verdin mi? Emrah kardeş, yıllarca polisiye kitaplar yazdın, sen daha iyi bilirsin.
Uyuşturucu ve alkol etkisindeyken kaza yapsaydın, kasten adam öldürmekten müebbetle yargılanacaktın. Şimdi daha farklı yargılanacaksın ve belki de hiç tutuklanmayacaksın.
Sen bu yaptığına vicdan meselesi mi diyorsun?
Kaza anında ve sonrasında Kenan ve Emrah'ın telefon kayıtları incelenmeli. Kimlere telefon açtılar acaba? Avukatlardan akıl aldıysa, Emrah'ın yaptığı edebiyat, kurgu olabilir!

KİM YER BU SENARYOYU?
Kafan güzelken insanları ezip geç, yanında gezdirdiğin adama suçu yık, altı gün sonra vücudundaki maddeler silinsin, sonra da edebiyat parçalayıp "Vicdanım el vermedi" de. Sakın çevirdiğin dolapların ortaya çıkacağını anlayınca, vicdana sarılmış olmayasın? Kim yer bu senaryoyu Emrah kardeş? Birisi böyle bir hikaye yazsa, önce sen bir yerinle gülmez misin? Bu kazanın tek iyi tarafı; kitaplarında bol bol insanlıktan, dürüstlükten bahseden, sosyal medyada herkese 'çakan' Serbes'in nasıl bir insan olduğunun ortaya çıkmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA