Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Turist taraftar

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın Olympiacos'u 3-1 yendiği maçta Barcelona'lı Pique, topa eliyle müdahale edince kırmızı kart gördü. Pique'nin kırmızı kart görmesine iki Uzakdoğulu Barcelona taraftarının sevinmesi ise şaşkınlık yarattı.
Avrupa'da Barcelona, Real Madrid, Chelsea gibi büyük takımların maçlarını tribünde izleme şansı bulanlar, turist taraftar sayısının fazlalığını fark etmiştir. Özellikle Barcelona maçları tam turistik organizasyon gibi geçiyor. Tezahürat yok, sahada oynanan oyuna reaksiyon yok. Turist taraftarlar sayesinde büyük kulüpler iyi para kazanıyor ama bazen en kritik anlarda tribünlerde futbolcuları motive edecek atmosfer oluşturulamıyor. Turist taraftarlar selfie çekmekten maçı izleyemiyorlar.
Endüstriyel futbolun işte böyle dezavantajları da var; takımını 90 dakika destekleyecek taraftarların yerini yavaş yavaş tribüne selfie çekmeye giden turist taraftarlar alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA