Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Servis girmeyen eve teknoloji girmiyor

Amazon Dash servisi çamaşır ve bulaşık makinelerinde deterjan azalınca otomatik sipariş veriyor. İçerik servisleri olmadan televizyon alınmıyor

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA dün kapılarını açtı. 6 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda sergilenen televizyonlar, akıllı ev aletleri ve beyaz eşyalar alışveriş ve içerik servisleri olmadan artık piyasaya sürülemiyor.
Müzik, sinema, diziler yani tüm içerik hizmetleri ürünlerle uyumlu bir şekilde kullanıma sunuluyor. Artık evlere giren her akıllı ürünle birlikte servisler de giriyor. Vestel ve Arçelik dahil olmak üzere tüm akıllı televizyonlar Netflix gibi içerik hizmetleriyle uyumlu olmadan evden içeri giremiyor.
Avrupalı tüketiciler artık müzik eğlence servislerinin dışında Amazon Dash gibi hizmetlerle akıllı çamaşır ve bulaşık makineleri deterjan azalınca otomatik olarak sipariş veriyor. Artık televizyon ve beyaz eşya üreticileri bu hizmetlerle uyumlu olmayan ürünleri pazara süremiyor.

ÖNCE İHRAÇ ÜRÜNLER
Amazon Dash gibi detarjanı otomatik sipariş eden servisleri Arçelik ve Vestel de ürünlerine entegre ediyor. Amazon Türkiye'de hizmetlerine başlasa bile bu servisler öncelikli olarak Avrupa ülkelerine satılan ihracat ürünleri için geçerli olacak. Vestel Avrupa'ya ihraç ettiği tüm beyaz eşya ve televizyonları servislerle paketleyerek tüketiciye sunuyor. Arçelik, Beko markasını fırından buzdolabına Avrupalı tüketicilere sunarken, servislerle paketleyerek beklentilere yanıt veriyor. Tüketiciler orijinal film ve dizilere kolayca ulaştığı için servis uyumlu ürünleri tercih ediyor. Servislerin kurulumu yüzünden kutu satış değil, servisle paketlenmiş satışlar yeniden popüler hale geldi.

TV'DEN KÜÇÜK SİNEMA TELEFONU
Güney Koreli LG her gün üstündeki perdeyi biraz daha araladığı V30 telefonunu sonunda tanıttı. V30'un en dikkat çekici özelliği ekran, ses ve kamerası. Telefonun görüntü ve ses kalitesi ise telefonlardan beklenmeyecek kadar yüksek.
Çift kamerada F1.6 diyafram açıklığı fotoğraf ve video çekenlerin ışık problemini çözüyor. Kullanıcının film kalitesinde videolar yapabileceği Cine Video modu, ince ve hafif tasarıma sahip OLED FullVision ekran telefonun ayrışmasını sağlayan özellikleri.

SONY TELEFONLARI 6 AYDA GÜNCELLİYOR
Akıllı telefon üreticilerinin her yıl ürünlerini güncellemelerine alıştık. Sony IFA Fuarı'nda açıkladığı ürünlerle bu süreyi 6 aya düşürdü. 2017 başında Xperia XZ ve Xperia XA ürünlerini piyasaya süren Sony, Xperia XZ1 modelinde ağır çekim yeteneğiyle dikkat çeken Motion-Eye kamerasını öne çıkarıyor. Sadece amiral gemisi telefonunu değil, süper orta seviye ailesinin en son üyesi, Xperia XA1 Plus ile güncelleyen Sony, 5.2 inç ekranıyla kullanıcıların taleplerine yanıt veriyor.

MOTO X YAPAY ZEKâ İLE GELDİ
IFA'da dikkat çeken teknolojilerden biri de sesli asistanlar oldu. Akıllı telefon ve tabletlerde Amazon sesli asistanı Alexa'yı kullanmaya başlayan Lenovo, bu ürünleri ilk kez tanıttı. 4'üncü nesil Moto X'in akıllı kamerası fotoğraf çekerken merceği bir objeye çevirdiğiniz zaman gördüğünüz tarihi eser veya özel bina hakkında bilgi isteyip istemediğinizi soruyor. Eğer bilgi isterseniz artırılmış gerçeklik özelliği ile özçekimlerinize animasyon ekleyerek daha eğlenceli hale getirme imkânı sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA