Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yine Hakan!

Alınan üç puanda en büyük pay Hakan Arıkan'a ait. Özellikle maçın ikinci yarısında Rizespor'un üç net gollük pozisyonu önleyerek takıma güven veren oyuncu oldu. Rizespor, bilindiği gibi puan sıralamasında sondan dördüncü ve ligin en fazla gol yiyen takımlarından biri. Hücumda ise gerekli yeterliliği yok. Maçın ilk yarısında topa daha fazla sahip olan takım Trabzonspor'du. Çünkü Rizespor, hatlar arasında büyük boşluklar bıraktı ve oyuncular birbirinden uzak oldukları için Trabzonspor'a rahat oynama olanağı verdiler. Böylesi bir anlayıştaki takıma karşı ise Trabzonspor'un hücumda her zamanki sorunu yine ortaya çıktı. Erkan Zengin, Cardozo, Deniz zaman zaman Mehmet Ekici rakip alanda boşluklar bulmalarına rağmen kendi aralarındaki uyumsuzluk yüzünden ilk yarıda maçı bitirme şansını ellerinin tersiyle ittiler. Ve gol de yine her zaman olduğu gibi duran toptan geldi. Özellikle Cardozo ve Mehmet Ekici ile girilen iki net gol pozisyonu var ki bunlar değerlendirilebilse ilk yarıda farklı bir skor ortaya çıkabilirdi.
İkinci yarı ise Rizespor, oyunda tüm riskleri ele aldı. Daha fazla oyuncu ile hücum girişimlerinde bulundu. Her iki kenardan da Trabzonspor kalesine gelmeye çalıştı. Yukarıda belirttiğim gibi girdikleri gol pozisyonları da var. Ama kaleci Hakan'ı bir türlü geçemediler. Rizespor'un çok adamla hücuma geldiği anlarda ise Trabzonspor'un karşı kalede daha etkin atak girişiminde bulunarak kendilerini rahatlatan golü bulması gerekirdi. Mehmet Ekici'nin bireysel becerisi ile getirdiği topta ise Deniz ile ikinci golü bularak dördüncülük yarışına yeniden ortak oldular.
Ligin sonu yaklaşırken artık oynanan oyundan çok hedefe ulaşabilmeniz için alacağınız puanlar daha fazla önem taşıyor. Bu yüzden her ne kadar bu maçta oynanan futbol tatmin etmekten uzak olsa da alınan üç puan önemliydi. Bordo-mavililer, çarşamba günü karşılaşacağı dördüncülükteki rakibi Bursaspor ile oynanacak karşılaşma öncesi moral kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA