Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Wesley Sneijder bir yana...

Yabancı futbolcu adedi kaç olsun? 6+1 mi, yok 2 mi, yok 5+0 mı, yoksa serbest mi olsun? Sevgili okuyucular yıllardan beri bir şeyi halledemiyoruz. İster 10 olsun, ister 2... Ama futbolcu olsun. Turşu olmasın, kabak olmasın, daha önemlisi acur olmasın. Türkiye'ye yıllarca acur soktular. Hem paraları fazlaydı hem de metrekareleri. Türk futbolunu çok acıttılar. Kimdi bunu yapanlar? Futboldan nasibini almamış yöneticiler. Şimdi diyeceksiniz ki yahu Erman kardeşim, 5-2'lik bir yarı final maçı sen bize ne anlatıyorsun?
İşin ana fikrini anlatıyorum. Biliyorum bazıları yazacaklarımdan alınacaklar. Bazılarına tuhaf gelecek. Dün gece Sneijder diye bir oyuncu vardı sahada. Futbol oynadı, futbol oynattı, arkadaşlarına yardım etti, top attı, gol attı. Galatasaray'a turu getiren adamdı. Keşke Sneijder gibi Türkiye'ye 10 tane futbolcu gelse. Hem futbolcu olarak hem insan olarak. Ama maalesef dünyada da Sneijder bir tane. G.Saraylı futbolcuların yerinde olsam maçın kasedini tekrar tekrar izlerim. Sneijder sahada maç oynanırken ne yapıyor, oyun durduğunda ne yapıyor? Sahada kavga olduğunda ne yapıyor? Defalarca oynatırım ve ders çıkarmaya çalışırım.
Peki dönelim Burak'a. O da gol attı, mücadele etti. Sonra atıldı. Atılmak için her şeyi yaptı.
Kasımpaşa maçında yok. Oynamayacağı maç Türkiye Kupası finalinden bence daha önemli. Ucunda Devler Ligi var. Teknik direktör mecbur mu sahanın içine girip atılmasın diye onu sakinleştirmeye. İşte onun için Burak Burak, Sneijder de Sneijder. Tabii Sneijder'e yardım edenler de vardı turu çevirme adına.
Kendi arkadaşları mı? Hayır. İlk yardım eden Bursaspor teknik direktörü. Sen Galatasaray gibi rakibe karşı 2-0 öne geçiyorsun. İlk maç da 2-2. İlk yarı uzatmalar oynanıyor. Öncelikle ilk yarıyı öyle bitireceksin. Bitireceksin ki Galatasaray'ı soyunma odasına moralsiz yollayacaksın. Takımını ilk yarı sonunda böyle oynatırsan yiyeceğin bir golle Galatasaray'ı iştahlandırırsın. Peki bu iştahlandırmada İlker Meral'in payı var mıydı? Yüzde yüz vardı. İbrahim'in dirseğine vuran top kesinlikle penaltı değildi. Onu veren İlker Meral skor 5-2 iken Veysel'e yapılan net penaltıyı veremedi. Keşke Türkiye'ye 10 tane Sneijder gelse. Futbol oynadı, futbol oynattı, top attı, gol attı, finali getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA