Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Filozofi Sergisi!..

"Herkesin yolu kendine varır!. Arama, başka yerlerde.." "Hayat varılacak bir yer değil, bir yolculuktur.." "Ya içindesin aşkın merkezinde, ya da dışındasın, hasretinde.." "Bu da geçer, Ya Hu!.." Hepsi insanı nasıl düşündüren laflar değil mi?.
Eğer bu hafta sonu vakit ayırır Ekav'a giderseniz, iki kat düşüneceksiniz..
Çünkü kendisini de, çalışmalarını da çok sevdiğim genç Mercan Dede'nin "Büyülü Çarklar" adlı sergisindeki bütün çalışmalar aslında fena halde düşündürüyor insanı.. Yetmezmiş gibi, içinde kendinizi de gördüğünüz, ayna parçalı çalışmaların üzerinde bir de bu laflar var..
İyi vakit ayırmanız, ağır ağır dolaşmanız lazım..
Mercan Dede
"Semazenin bir ayağı merkezdedir, öbürü etrafında döner. Sergimizin çarkları bu.. Bir ayağımız merkezde, kendi kültürümüzde, öbür ayağımız dünyanın her yerinde, evrende dolaşıyor. Bu sergideki çalışmalarım dünyanın, evrenin de ötesinde kalbimin etrafındaki dönüşlerimi anlatıyor" diyor..
Ekav bu sergiyle 25. yılını da kutluyor. İnci Aksoy'u da yürekten kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA