Eyüp İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gıda kontrolörleri Mine Sevil Kara ve Şirin Yılmaz tarafından hazırlanan 011101 seri numaralı 'Denetim ve Kontrol Raporu'na göre gecede servis yapılan levrek balığı, çerkes tavuğu, humus, bademli pilav ve kazandibi tatlısından numuneler Esma Sultan Yalısı'nda alındı. Mutfak sorumlusu Murat İlanlı'nın da imza attığı raporda ürünlerin The Marmara Oteli'nin yemekhanesinden geldiği tespiti yer aldı. Aynı gün incelenmek üzere Florya'daki İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne götürülen numunelerden yapılan analize ilişkin hazırlanan 18 Aralık 2009 tarihli raporda, çerkes tavuğu, bademli pilav ve humu
s mezesinde normalin üzerinde "kanalizasyon bulaşığı" olarak bilinen "E.coli" (Kolibasili) ve "Staph.aureus" bakterisi bulunduğunu belirtildi. Rapor üzerine Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, savcılığa suç duyurusunda bulundu.