Son dönemde birbiri ardına açılan et döner restoranları, mekanlar arasındaki rekabetinde bir hayli artmasına neden oldu. Hal böyle olunca 200-250 gramlık et döneri 8-10 liraya satan yerler bir karşımıza çıkabiliyor. Bu fiyatlarda dönere bazı vatandaşlar tedirginlik ile bakarken, bazıları ise aldırış etmiyor. Peki, kilosu 50 lira olan et dönerin 250 gramı nasıl 8-10 liraya satılabiliyor? Konuyla ilgili Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Kemal Özuçargil CNN Türk'e son dakika açıklamalarında bulundu ve vatandaşı uyardı.
İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
"Son bir yıldır, hile ve tağşişle yapılıyor" sözleriyle konuya başlayan Özuçargil, "Firmalar yüksek oranda yağlı döner kullanıyorlar. Etten alınan ucuz maliyetli yağlar tercih edilip, dönerde yüzde 25 yağ olması gerekirken bu oran yüzde 40'lara yükseltiyorlar." dedi.
Vatandaşın et değil yağ yediğini belirten Kemal Özuçargil, "Hem de ucuz yağ yediriliyor. Doğrudan tüketiciye satılmaması gereken sanayi yağları kullanılıyor. Tavuk dönerde de büyük sıkıntı var. Merdiven altı gece çalışan yerler, 3 liraya 5 liraya satan yerler son tüketim tarihi geçmiş etleri tercih ediyorlar. Soğuk zinciri bozulan ürünler de kullanılıyor. Merdiven altı işletmelere daha sıkı denetim yapılmalı. Halk ucuz yerden döner almamalı. Bakanlık bu işletmeleri ifşa ediyor. Halkımız ucuz ete tevessül etmemeli. Bu fiyatlara ne et döner ne de tavuk döner olur." ifadelerini kullandı.
Dönerin içinden çıkanlar şoke etti! Döner diye yediğimiz şey bakın ne çıktı...