Son Güncelleme: Perşembe 18.06.2015 10:46
(Özel Haber) Karpuz Tarlada Çürüdü
Türkiye karpuz üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Adana’da, geçtiğimiz yıl karpuzun verimli olması sebebiyle birçok çiftçi, karpuz ekimine yöneldi. Bölgedeki 120 bin dekarlık alanda 800 bin tonu aşan karpuz rekoltesi, çiftçinin yüzünü bu kez güldürmedi. Suriye ve Irak’taki iç savaşlar ihracatı durma noktasına getirdi. İç piyasada da talep görmeyen karpuzlar tarlada beklemekten çatlayıp çürümeye başladı. Üreticiler, nakliyecilerin dahi kar edemeyecekleri endişesiyle tarlaya gelmemesinden yakındı.
Karpuz üreticisi Erdal Yıldırım, geçen yıl karpuzun iyi para kazandırması sebebiyle bu yıl tüccarların karpuza yöneldiğini ve az miktarda ekim yapan çiftçinin zor duruma düştüğünü kaydetti. Karpuzun kilosunun tarlada 10 kuruştan satıldığına dikkat çeken Yıldırım, 60 dönüm ekim yaptığı arazide 50 bin TL zarar ettiğini söyledi. Karpuzların tarlada çürüdüğünü vurgulayan Yıldırım, kamyoncuların paralarını alamayacakları endişesiyle tarlaya bile gelmediğini öne sürdü.
Bölgede çürüyen karpuz miktarının hesaplanması için meslek odaları tarafından çalışma başlatıldı.
ADANA İLÇELERİ
- Kozan
- Seyhan
- Aladağ
- Saimbeyli
- Karaisalı
- Ceyhan
- Feke
- Tufanbeyli
- Karataş
- İmamoğlu
- Pozantı
- Sarıçam
- Çukurova
- Yüreğir
- Yumurtalık
ADANA HAVA DURUMU
7 Mayıs 2024 Salı26 º
26 º / 11 ºEN SON HABERLER
- 1 Belediye Destekli 1.000 Köpek Kısırlaştırma Projesi başladı
- 2 Kan dostlarımıza teşekkür
- 3 Adana’da sulama sezonu başladı
- 4 Maganda kurşunuyla öldürülen 3 çocuk annesi toprağa verildi
- 5 Gece-gündüz vatandaşımın hizmetinde olacağım
- 6 AK Parti’nin gençleri: Durmak yok yola devam
- 7 "Alın teri ve emek en yüce değerdir"
- 8 6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı
- 9 Hedefim milli takım forması
- 10 Çukurova GİAD’da “Gıda Güvenliği Zirvesi”