Giriş Tarihi: 15.12.2022 11:05

Müftü Taşcı: Amacımız manevi değerlere bağlı nesil yetiştirmek

Müftü Taşcı: Amacımız manevi değerlere bağlı nesil yetiştirmek

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Kur’an kurslarında eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Müftü Taşçı, ilk olarak Çukurova Belediye Evleri Kuran Kursu 4-6 yaş çocukları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk’ten bilgiler alan Mehmet Taşcı, daha sonra Çukurova Hacı Nimet Ortakaya Kur’an Kursu ve İhtiyaç Odaklı Kursunu ve Seyhan Bakırlar Camii Kuran Kursu 4-6 yaş grubu ile yetişkin Kur’an kurslarını ziyaret etti.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Çocuklarımıza maşallah, motivasyonları gayet iyi. Hoş bir ortamla karşılaştık. Genel olarak baktık gördük. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Müftülük olarak bütün amacımız dinine canı gönülden bağlı, namazını kılan, abdestli, İslam ahlaklıyla ahlaklanmış, haramı, helali bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir. Adana'da, Kur'an-ı Kerim'i okumayı bilmeyen kimse kalmasın diye çaba gösteriyoruz" dedi.

Kurslarda sadece Kur'an eğitimi verilmediğini belirten Taşcı, "Çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini, yalanın ve iftiranın kötülüğünü, değerleri, abdest alınmasını ve namazın nasıl kılındığı gibi temel dini vecibelere ilişkin eğitimler de verilmektedir" diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Adana Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Adana Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

ADANA HAVA DURUMU

5 Temmuz 2025 Cumartesi

37 º

37 º / 21 º
Sıcak