Adana’da ihracatta kimya sektörü lider

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı ihracat verilerini değerlendiren Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana’nın Mayıs 2025’te toplam 252 milyon 881 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Kıvanç, “Sanayicimizin çabasıyla ihracat seviyemizi büyük ölçüde koruduk. Ocak-Mayıs 5 aylık dönemde ise Adana’mızın toplam ihracatı yüzde 1,9 azalışla 1 milyar 229 milyon dolar olarak gerçekleşti” dedi.
Adana'dan Mayıs ayında en fazla ihracat yapan sektörün 54,2 milyon dolarla kimya sektörü olduğunu vurgulayan Başkan Kıvanç, "Kimya sektörümüz zirvedeki yerini koruyor. Onu 45,7 milyon dolar ile tekstil ve hammaddeleri, 28,1 milyon dolar ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörleri takip etti. Ocak-Mayıs döneminde de kimya sektörünün toplam 233,5 milyon dolarlık ihracatla liderliğini sürdürdüğünü belirten Kıvanç, tekstil ve hammaddeleri sektörünün 204,4 milyon dolar, hububat sektörünün ise 155,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi" diye konuştu.
Adana'nın sahip olduğu sanayi altyapısı, üretim kapasitesi ve stratejik konumuyla daha yüksek ihracat rakamlarını hak ettiğini vurgulayan Kıvanç, "Her ne kadar bazı aylarda dalgalanmalar yaşansa da sanayicilerimizin kararlılığı, mücadele ve azmi sayesinde ihracatımızı muhafaza ettik. Küresel pazarlardaki rekabet gücümüz, orta ve uzun vadede ihracatımızı yukarı taşıyacaktır. Özelikle 2025 yılının ikinci çeyreği sonu, üçüncü çeyrek içerisinde bu artışı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
ADANA İLÇELERİ
- Kozan
- Seyhan
- Aladağ
- Saimbeyli
- Karaisalı
- Ceyhan
- Feke
- Tufanbeyli
- Karataş
- İmamoğlu
- Pozantı
- Sarıçam
- Çukurova
- Yüreğir
- Yumurtalık
ADANA HAVA DURUMU
8 Temmuz 2025 Salı35 º
35 º / 22 ºEN SON HABERLER
- 1 825 kilogram eroine 16 tutuklama!
- 2 AOSB Başkanı Sütcü,“Firmalarımız yüz akımız oldu”
- 3 19 firma Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer aldı
- 4 Adana'da orman yangını
- 5 Kaybedecek tek bir canımız yok! Bağımlılıkla birlikte mücadele edeceğiz
- 6 AOSB’de kan bağışı! Organize sanayi bölgeleriyle yürütülen iş birlikleri hayat kurtarıyor
- 7 Sarıçam’a bin kişilik öğrenci yurdu
- 8 Üretici nefes alacak, Adana’nın tarımsal gücü pekişecek
- 9 Pozantı Belediyesi'nden gençlere yatırım
- 10 Horoz dövüşüne polis operasyonu