Jandarmadan zehir tacirlerine büyük darbe
Afyonkarahisar merkez ve Çobanlar ilçesine bağlı köylerde düzenlenen eş zamanlı jandarma operasyonlarında yaklaşık 6 bin sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda silah, suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve dijital materyaller bulunurken, 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Afyonkarahisar'da uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen kararlı çalışmalar bir kez daha sonuç verdi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Merkez ilçeye bağlı iki köy ile Çobanlar ilçesine bağlı bir köyde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
Gerçekleştirilen aramalarda; 5 bin 945 adet sentetik uyuşturucu hap, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 22 bin 100 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet av tüfeği şarjörü, 3 adet cep telefonu, ele geçirildi. Ele geçirilen maddelere ve malzemelere delil niteliği taşıması nedeniyle el konuldu.
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Operasyon kapsamında E.K., Ö.U., M.C. ve S.N.A. isimli dört şüpheli gözaltına alınarak jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler hakkında; Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, 2521 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldığı bildirildi. Mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli şahıs, tutuklanarak ceza infaz kurumlarına teslim edildi.
AFYONKARAHİSAR İLÇELERİ
Tüm Afyonkarahisar HaberleriAFYONKARAHISAR HAVA DURUMU
7 Ekim 2026 Çarşamba22 º
22 º / 7 ºEN SON HABERLER
- 1 Sokak satıcılarına yönelik operasyonda 104 adet madde ele geçirildi
- 2 Afyon’da “dur” ihtarına uymadı, polis takibinden kaçamadı
- 3 Afyonkarahisar’da aranan şahıslar yakalandı
- 4 Afyonkarahisar'da 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
- 5 Uyuşturucu suçundan 20 yıl 13 gün hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
- 6 Bolvadin’de kaçak tütün operasyonu
- 7 Öğrencilerin güvenliği için Afyonkarahisar’da geniş çaplı denetim
- 8 Afyon’da 8 bin 284 kişi sorgulandı, 24 aranan yakalandı
- 9 Afyon’da 180 polis sahaya indi, okul çevreleri didik didik arandı
- 10 1926’da Afyon’da başlayan yolculuk 26 ülkeye ulaştı