Son Güncelleme: Salı 15.01.2013
Seyyar arabadan simit krallığına
Seyyar simit arabasıyla sektöre giren Bekir Avşar, bugün 400 noktaya ürün tedarik eden bir marka kurdu. Antalya'da tüketilen simidin yüzde 60-70'ini Avşar Simit üretiyor
ÇIRAKLIKTAN GELDİ
Bekir Avşar, sektöre 1987 yılında giriş yaptı. Işıklar Caddesi'nde Öğretmenevi'nin yanındaki bir fırında çırak olarak sektöre başlayan Bekir Avşar, çıraklığın ardından 1989 yılında üç tekerlekli arabasıyla simit satmaya başladı. Antalya'da turizm kavramının yeni yeni duyulduğu dönemler olan 1990'lı yılların başında, Lara'daki kampinglerin önemli bir pazar olduğunu fark eden Avşar, yaz döneminde Lara'da satış yapmaya başladı.
İLK FIRIN LARA'DA
Avşar ardından, bu bölgeye daha iyi hizmet edebilmek için, 1993 yılında ilk fırınını kurdu. Ve Avşar markasının temelini attı. Yaz dönemlerinde Lara'daki tatilcilere sıcak ve taze simit sunan Bekir Avşar, bir yıl sonra ise daha büyük bir işletme açmak amacıyla ortaklık kurdu ve Eski Sanayi'de Kalkan Simit ve Unlu Mamüller Fırını'nı kurdu.
VİZYON KAZANDI
Toptan simit tedarikine başlayan Avşar, okullar, hastaneler gibi kurumsal yapıları da müşteri portföyüne ekledi. Ayrıca sektöre girişi olan üç tekerlekli seyyar simitçilerle de kendi ağını genişletti. Bekir Avşar, ilk yurtdışı tecrübesini 2000'de Almanya IBA fuarında yaşayınca vizyonu değişti. El değmeden seri üretim gibi kavramlar hayatına girince daha da büyük düşünmeye başlayan Bekir Avşar, Almanya dönüşü Gebizli Mahallesi'ndeki bugünkü fabrikanın bulunduğu arsayı aldı. 2004'te ortaklıktan ayrılan Avşar, kendi markasının temellerini attı. Kurumsal bir yapı hedefleyen Bekir Avşar, ilk iş olarak gerekli belgeleri hazırladı ve inşaatın da tamamlanmasıyla 2005 yılında Avşar markasıyla şirket kuruluşu tamamlandı. Simidin henüz saraylara çıkmadığı, seyyar arabalarda vatandaşa umut olduğu dönemlerde sektöre giren Bekir Avşar, sektöre giriş şeklini de unutmadı. İlk toptan tedarik girişiminde, kendi perakende ağını oluşturan seyyar simit satıcılarını da bünyesine aldı. Çıraklıktan başlayarak bugün ustalığa ulaştılar.
SEKTÖRÜN OKULU
Bugün 84 kişinin çalıştığı Avşar Simit, yetişmiş eleman bulunmayan sektörde farklı bir yöntemle kendi elemanını yetiştirdi. Ayrıca gıda mühendislerinin de yer aldığı yönetim kadrosu da bulunuyor. 2003'te çıktığı yurtdışı gezisinde tanıştığı bir sektör mensubunun tavsiyesine uyarak, memleketi Diyarbakır'dan 42 genç getiren Bekir Avşar, bu gençlerin konaklama ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayarak yetiştirdi. Bugün bu gençlerin hepsi usta ve ustabaşı oldu. Avşar Simit'te yetişerek, kendi fırınlarını açan yada başka fırınların başına geçen bir çok usta yetiştirdiklerini anlatan Bekir Avşar, "Hem kalifiye eleman ihtiyacımızı çözdük, hem de bu gençleri topluma kazandırmış olduk. Bizim yetiştirdiğimiz gençler Antalya'da sektörün bel kemiği oldu. Sektörün okuluyuz" dedi.
KURUMSAL HİZMET
Avşar Simit, bugün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, özel hastaneler, askeriye, okul kantinlerinin de aralarında bulunduğu 400 noktaya ürün tedarik ediyor. Avşar pazar payıyla ilgili de iddialı konuşuyor: "Antalya'da satılan simit, poğaça ve börek grubunun yüzde 60-70'i Avşar Simit'te üretiliyor."
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist