Antalya'da esmer ekmeğe geçme vakti geldi
Başbakan Erdoğan'ın beyaz ekmeğin sofralardan kaldırma talimatının gerekliliği yerine getirilirken, tüketicinin yüzde 75'i alışkanlığından vazgeçmiyor
BEYAZ EKMEĞE ALIŞIĞIZ
Antalya Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Ertuğrul Atasoy, günlük yaklaşık 70 bin olan üretimlerinin 50 bininin beyaz ekmek olduğunu söyledi. Şimdilik tuz oranını azalttıklarını, kepek oranını ise arttırdıkları beyaz ekmeğin 550 tip yerine 650 ve 850 tip undan ürettiklerini belirten Atasoy, kodeks yayımlanmadığı için değirmenlerin bu tipte un üretiminin sürdüğünü söyledi. Türk halkının beyaz ekmeğe alıştığını belirten Atasoy, "Aslında çok fazla gözle görülür değişiklik yok, sadece tuz azaldı ve kepek oranı arttırıldı. İlgili düzenleme yapıldıktan sonra, ekmeğin biraz daha esmerleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
TEBLİĞİ BEKLİYORUZ
Beyaz ekmek tüketimi oranının sadece Antalya değil, Türkiye ölçeğinin yüzde 75- 80'ini oluşturduğunu açıklayan Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, yeni düzenlemeyle kepek oranının biraz daha arttırılacağını söyledi. Unların nasıl üretileceği tebliği olmadan ekmek üretimi tebliğinin olmayacağını belirten Buhurcu, "1983- 84 yıllarına kadar bugünkü 800 tipe karşılık unlardan ekmek yapılırdı. Yeni tebliğde bunun altında yapılamaz denebilir. Kepek oranın yüzdesini belirleyecekler. Tebliğe dün olduğu gibi bugün de uyarız" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist