Lezzet, okullu oldu
YEREL YEMEKLER
Turizm için yetiştirdiği kalifiye elemanlarla adından söz ettiren TUREM'in aşçılık bölümünde eğitim gören öğrenciler, dünya mutfaklarının yanında Burdur'a özgü yemekleri de öğreniyor. Derste öğrendiklerini mutfakta uygulayan öğrenciler, en lezzetli 'Burdur şiş' yapmaya çalışıyor. Mezun olduktan sonra da turistik tesislerde iş bulunan aşçılar, Burdur'un bu eşsiz lezzetini dünya insanlarının damak tadından sunuyor.
TANITIM YAPIYORLAR İl
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çelikoğlu, TUREM'de aşçılık öğrenen öğrencilerin gittikleri her yere Burdur şişini tanıttığını söyledi. TUREM mutfak öğretmeni Mehmet Çatal da öğrencilerine uluslararası ve Türk mutfağını en ince detaylarına kadar öğrettiklerini belirterek, "Burada eğitim alan öğrenciler turizm sektöründe çalışıyor. Öğrencilerimizin uluslararası ve Türk mutfağını öğrenip sektöre hazır hale gelmesi için çalışıyoruz" dedi.
MENÜYE EKLEYECEK
Öğrenci Ali Tüzün, odun ateşinde pişen yöresel lezzetlerden Burdur şişini çalışacağı büyük otellerde menüler arasına sokma ya amaç edindiğini söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist