Yolu bir fuarla açıldı

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ANSİAD) çiçeği burnunda Başkanı Ali Eroğlu, Antalya'da ürettiği arılar ve faydalı böceklerle tarıma ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor
BABA DESTEĞİYLE MASTER
Mersinli Ali Eroğlu, yüksek öğrenimini Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tamamlamış. Bakkaliye toptancısı babasının ısrarı üzerine domates hastalıkları üzerine master yapmış: "Fakülteden mezun olduktan sonra ne yapacağımı planlamadım. Babamın yönlendirmesiyle master yaptım. Babam, Mersin'in en eski toptan bakkaliye ticareti yapan firmasının sahibidir. Yabancı dil eksiğim vardı. Babam, 'Ben seni destekleyeyim, İngiltere'ye gidip dilini geliştir' dedi. 8 ay eğitimden sonra askerliğimi yaptım. İş aradım. Donanımlıydım, hangi kapıyı çalsam beni alacaklar diye düşündüm, öyle olmadı. 4 ay iş bulamadım. Hayatımın en sıkıntılı süreciydi. İlk olarak ulusal bir firmada işe başladım. Profesyonel olarak 3 yıl çalıştıktan sonra şirkette farklılaşmalar oluştu. Oradan ayrıldım."
PATRONLUĞA YÖNELDİ
İşten ayrıldıktan sonra ne yapacağını düşünürken aslında babasının ticaretin içinde olması Ali Eroğlu'nu patron olmaya yönlendirmiş: "Mersin'de tarım alanına toptan ürün satan, pazarlayan bir şirket kurdum. 4-5 yıl Mersin'de ufak tefek yurt dışından ithalatlarım gündeme geldi. Tohum, gübre, ziraa ilaç toptan satıcılığı da yapıyordum. Yabancı dilim olunca sürekli uluslararası fuarlara katılıyordum."
BÖCEKLERLE TANIŞTI
Ali Eroğlu katıldığı bir tarım fuarında arılar ve faydalı böceklerle çalışan Hollandalı Koppert firmasıyla karşılaşmış: "Hormon yerine doğal yolla döl tutmasını sağlar. Zirai ilaç kullanımını azaltır. dediler. Çok beğendim. Faydalı böcekle Türkiye'ye döndüm. Şirteki de Antalya'da kurdum." Bombus arılarını insanlara anlatması hiç de kolay olmamış. "İlk başlangıç çok zordu. Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsunuz. 3-4 yıl tanıtım süreciydi. Belli bir süreçten sonra sektör ve paydaşları bu ürünün katma değerini anladı."
FARKLI İNSANLARLA İLETİŞİMİ SEVERİM
2001'de ANSİAD ile tanışan Ali Eroğlu, 6 yılı yönetimde geçirdikten sonra başkanlık koltuğuna oturdu. Ve hızlı bir şekilde çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor: "Sosyal olabilmeyi de seven bir insanım. Farklı insanlarla iletişimi severim. Geçmişten kalan projeler var onlara sahip çıkıp daha iyi hale getireceğiz. ANSİAD iş dünyasını temsil eden bir sivil toplum örgütü, ana konusu budur. Antalya ve iş dünyası anlamında akış içerisinde karşımıza çıkabilecek konularda her zaman veya bunun dışında sosyal alanda da gördüğümüz, bildiğimiz ülkemizin demokratikleşmesi, güçlenmesi anlamında da görebildiğimiz noktalar çerçevesinde bir takım beyanatlarla kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışacağız."
16 KADIN ÜYESİ VAR
ANSİAD'ın 149 üyesinden 16'sı kadın. Kadın üyelerin arttırılması gayretindeler. Çünkü, onlarla birlikte zenginleştiklerini düşünüyorlar: "Son 50 yıla baktığımız zaman kadınlar da iş dünyasında patron olarak, profesyonel olarak her anlamda yoğunlaşıyor. Kadınların performansından son derece memnunuz. Artı kadınların olduğu yerde erkeğin kendine çeki düzen verme ihtiyacı otomatikman ortaya çıkıyor."
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist