Giriş Tarihi: 15.2.2013

Bin 486 ton ekmek atılıyor

Toplantıda 2012 yılında Türkiye'de tüketilen ve israf edilen ekmeğin miktarına da yer verildi. 2012 yılında Türkiye'de 25 bin 295 ton ekmek üretilirken bu miktarın 101 milyon adet 250 gramlık standart ekmeğe denk geldiği, bunun ise 23 bin 809 tonunun (95 milyon adet standart ekmek) insan gıdası olarak tüketildiği, bin 486 tonunun ise (5.9 milyon adet standart ekmek) ise hayvan yemi olarak veya çöpe atılarak israf edildiği belirtildi. 2012 yılında ekmek israf oranının toplu israf oranı lokanta, otel ve benzeri yerlerde yüzde 3.1, personel yemekhanelerinde yüzde 2.7, öğrenci yemekhanelerinde ise yüzde 7.1 olarak tespit edildiği kaydedildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.