Silifke'nin yoğurdu lokum oldu
Mersin'in Silifke ilçesinin türkülere konu olan meşhur yoğurdundan lokum üretildi.
Silifkeli cezerye ustası Ali Özsu tarafından 4 yıldır büyük uğraşlar sonucunda imal edilen yoğurtlu lokum, yurt içi ve yurt dışından gelen turistler tarafından büyük ilgi görüyor. 'Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu, seni doğuran ana balınan mı yoğurdu' dizeleriyle başlayan dünyaca ünlü 'Silifke'nin Yoğurdu' türküsünden esinlenerek yoğurt lokum ürettiğini belirten Ali Özsu, '4 yıldır meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için büyük uğraşlar verdim.
Tadı yakalayabilmek adına büyük uğraşlar sonucunda yoğurt lokumu Türkiye'de ve Silifke'de ilk defa ürettiğim için çok mutluyum. Dünyaca ünlü meşhur Silifke yoğurdunu ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler ülkelerine veya memleketlerine götüremiyorlardı. Ancak burada tadabiliyorlardı. Düşündüm ve Silifke yoğurdundan lokum üretebilirsem herkes gönül rahatlığı ile ülkelerine ve memleketlerine götürürler diye kendimce karar aldım. Başardığım için çok mutluyum' dedi.
Yoğurt lokumunun tadına bakan Silifkeliler ise, 'Diğer lokumların tadına hiç benzemiyor. Çok güzel ve leziz. İşletmeci Ali Bey'i tebrik ediyoruz. Silifke'nin yoğurdu lokum olarak da yenebilecek' diye konuştular.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist