Hastalığın nedenleri
TUZ TÜKETİMİ ÇOK
Böbrek hastalığının en önemli sebeplerinden birinin de tuz olduğunu açıklayan Prof. Dr. Süleymanlar, "Tuz böbrek hastalığının ilerlemesine de yol açan faktörlerin başında geliyor. Bizim kadar tuzu seven başka millet var mı bilmiyorum. Biz günde 18 gram tuz tüketiyoruz. Olması gereken 5-6 gram. O zaman, böbrekleri korumak için beslenmeye tuzdan başlayalım. Kilo almamaya çalışalım. Beslenmede kalorisi, yağları yüksek olan gıdalardan kaçınalım" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist