Çarşamba 12.06.2013

Ekmekte haksız rekabet

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, kentte faaliyet gösteren 220 fırından 39'unun ruhsatsız olmasının isyanını dile getirdi

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, kentte faaliyet gösteren 220 fırından 39 adedi ya ruhsatsız ya da başka bir ruhsat adı altında ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yaparak yasal şartlarını yerine getirmiş olan fırınları zarara uğratarak piyasada haksız rekabetin oluşmasına sebep olduğunu bildirdi. Buhurcu, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işyerleri ile unlu mamul imalatçılarının işyeri açarken veya devir ederken alacakları ruhsatların, 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı resmi gazete çıkartılan yönetmelikte ve 13 Nisan 2007 tarih ve 26492 sayılı, 25 Temmuz 2010 tarih ve 27652 sayılı resmi gazeteler de yayınlanan ek yönetmelik hükümlerinde belirtildiğini kaydetti. Buhurcu "Antalya'da faaliyet gösteren 220 fırından 39 adedi ya ruhsatsız ya da başka bir ruhsat adı altında ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yaparak yasal şartlarını yerine getirmiş olan fırınları zarara uğratarak piyasada haksız rekabetin oluşmasına sebep olmaktadırlar" dedi.
SAYILARI ARTACAK

Konuyla ilgili olarak ilçe belediyelerine yazılı müracaatları olmasına karşın ruhsatsız ve ruhsatını amacı dışında kullanan fırınların ekmek ve ekmek çeşitleri çıkartmaya devam ettiklerini bildiren Buhuncu, "Tek bir ruhsatsız fırınla başlayan bu olumsuzluklar yedi yıl içerisinde bu günkü duruma gelinmesine neden olmuştur. Gerekli önlemler alınmaz ise ruhsatsız fırın sayısı ruhsatlı fırın sayısını geçecektir" dedi.

BELEDİYE FIRINLARI DA HAKSIZ REKABET YAPIYOR
Büyükşehir Halk Ekmek Fabrikası ve Kepez Belediyesi'nin Kepez Kalkınma Vakfı Ekmek Fırını'nın ise kaldırımlara koymuş oldukları ekmek büfelerinde ürettikleri ekmekleri halka sunmaları gerekirken özel seçilen bakkallara da servis yaparak ekmek satışı yapmalarının haksız rekabete neden olduğunu belirten Buhurcu, "Bu haksızlığın ortadan kaldırılması için belediye fırınları sadece kendilerine ait büfelerde ya da sadece bakkallarda ekmek satışı yapmalı" dedi.

İSRAFA FAYDA SAĞLAMAZ

Ruhsatsız çalışan fırınların çoğalması ile birlikte bilinçsiz bir şekilde ekmek üretimin yapılmasının ekmek israfının önlenmesine hiçbir zaman fayda sağlamayacağını bildiren Buhurcu, ekmek israfını önlemenin en önemli çalışmasının ruhsatsız fırınların kontrol altına alınması olduğunu ifade etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.