Ekmekte haksız rekabet
Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, kentte faaliyet gösteren 220 fırından 39'unun ruhsatsız olmasının isyanını dile getirdi
SAYILARI ARTACAK
Konuyla ilgili olarak ilçe belediyelerine yazılı müracaatları olmasına karşın ruhsatsız ve ruhsatını amacı dışında kullanan fırınların ekmek ve ekmek çeşitleri çıkartmaya devam ettiklerini bildiren Buhuncu, "Tek bir ruhsatsız fırınla başlayan bu olumsuzluklar yedi yıl içerisinde bu günkü duruma gelinmesine neden olmuştur. Gerekli önlemler alınmaz ise ruhsatsız fırın sayısı ruhsatlı fırın sayısını geçecektir" dedi.
BELEDİYE FIRINLARI DA HAKSIZ REKABET YAPIYOR
Büyükşehir Halk Ekmek Fabrikası ve Kepez Belediyesi'nin Kepez Kalkınma Vakfı Ekmek Fırını'nın ise kaldırımlara koymuş oldukları ekmek büfelerinde ürettikleri ekmekleri halka sunmaları gerekirken özel seçilen bakkallara da servis yaparak ekmek satışı yapmalarının haksız rekabete neden olduğunu belirten Buhurcu, "Bu haksızlığın ortadan kaldırılması için belediye fırınları sadece kendilerine ait büfelerde ya da sadece bakkallarda ekmek satışı yapmalı" dedi.
İSRAFA FAYDA SAĞLAMAZ
Ruhsatsız çalışan fırınların çoğalması ile birlikte bilinçsiz bir şekilde ekmek üretimin yapılmasının ekmek israfının önlenmesine hiçbir zaman fayda sağlamayacağını bildiren Buhurcu, ekmek israfını önlemenin en önemli çalışmasının ruhsatsız fırınların kontrol altına alınması olduğunu ifade etti.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist