Cumartesi 06.07.2013

'Yasadaki boşluk'lar sağlığımızla oynuyor

Fırıncılar Odası Başkanı Buhurcu, ruhsatsız fırınların kanuni boşluklardan faydalanarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti

Her fırsatta ruhsatsız faaliyet gösteren fırınların sektöre zarar verdiğini söyleyen Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, söz konusu sorunun kanunlarda yer alan boşluklardan kaynaklandığını belirtti. Denetimlerin aksatılmadan sürdüğünü ve ruhsatsız ya da amaç dışı faaliyet gösteren fırınların tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığını aktaran Buhurcu, "Denetlenmiyor dersek yanlış olur, denetimler aksatılmadan yapılıyor. İşin özü, kanunda yer alan boşluktan insanlar faydalanıyor. Denetim yapılıyor, tespit yapılıyor gerektiğinde mühürlemeler yapılıyor. Fakat denetim yapan arkadaşlarımızın yetkisi belli bir sınırda bitiyor" dedi.
MÜHÜRÜ KIRIYORLAR

Mühürleme işleminin ardından işletme sahibinin mührü kırıp faaliyetine devam ettiğini anlatan Buhurcu, "Sıkıntı burada başlıyor işte. Mührü kırdıktan sonra zabıta ekipleri tekrar bir zabıt tutuyor, bu zabıtla savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Mahkeme aşamasında süreç iyice uzuyor ve bu ruhsatsız işletme varlığını kaçak olarak sürdürmeye devam ediyor. Yeni bir şikayet ya da denetim olana kadar imalatını yapıyor. Süreç kısır döngü içine giriyor, çözüme ulaşmak mümkün olmuyor" dedi.
PASTACI EKMEK YAPIYOR
Antalya'da ruhsatsız fırınların 9 yıl önce türemeye başladığını ve şu an 40'a yakın fırınının ruhsatsız çalıştığını dile getiren Buhurcu, amaç dışı faaliyet gösteren işletmelerden de şikayetçi oldu. Un ve unlu mamuller üretimi yapanlar ile ekmek ve ekmek çeşidi üretimi yapan firmaların her imalat alanı için ayrı ayrı ruhsat alması gerektiğini söyleyen Buhurcu, "Un ve unlu mamuller ruhsatı alıp ekmek üretimi yapıyorlar, bu da fırıncılara darbe vuruyor. Biz oda olarak yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Ruhsatsız ve amaç dışı çalışan işletmeleri tespit edip haklarında dava açtık. Konunu takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
HALK EKMEK'TE PİDE 80 KURUŞ
Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala Ramazan sofralarının baş misafiri Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Halk Ekmek büfelerinde Ramazan pidesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 80 kuruşa satılacak. Antalya Halk Ekmek Genel Müdürü Ertuğrul Atasoy, Halk Ekmek pidelerinin gönül rahatlığı ile tüketilebileceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl da aynı fiyattan pide sattıklarına dikkat çeken Atasoy, "Ekmek piyasasında haksız rekabet koşulları yaşanıyor. Merdiven altı dediğimiz denetimsiz üretim yapan ve Antalyalıların sağlığı ile oynayanlar var. Ama biz misyonumuz ve üretim ilkelerimiz gereği kalite ve hijyenik üretimden taviz vermeden pidemizi satışa sunacağız" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.