Akdeniz usulü fasulye çorbası
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet pırasa (doğranmış) 1 diş sarımsak (ezilmiş) 2 çay kaşığı kekik 100 gr taze fasulye (büyük parça halinde) 1 su bardağı (200 gr) kuru fasulye, (haşlanmış ve süzülmüş) 1 su bardağı (100 gr) burgu makarna 5 su bardağı (1 litre) sebze suyu 8 adet çeri domates Tuz ve karabiber 6 dal taze fesleğen
DONDURMALI İRMİK HELVASI
Yağı eritin. İrmiği ekleyin. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavurun. Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. suyu çekmesini sağlayın. Şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5 dk. demlendirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak vanilyalı dondurma ve meyve sosu ile servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1.5 su bardağı şeker 2 su bardağı irmik 3.5 su bardağı su 125 gr margarin veya tereyağı 50 gr çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz 2 paket vanilya 2 çorba kaşığı sıvı yağ (ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez) 1 kahve fincanı meyve sosu Yeterince vanilyalı dondurma
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist