Ramazan sofrası
Yapışmaz bir tavada yağı kızdırın. Arpacık soğanı, sarımsaklarını ilave edin ve hafif ateşte rengi değişinceye kadar yaklaşık 5 dk pişirin. Mantarları ve kırmızı biberleri tavaya ilave edin. 3-4 dk mantar ve soğanların her tarafı yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuması için 15 dak. bekletin. Soğumuş olan sebzenin içerisine rendelenmiş kaşar peynirini, küçük doğranmış kişnişi ekleyin. İnce olarak açılmış piliç filetosunun içerisine hazırlanmış olan peynirli sebzeden koyarak kapatıp rulo şeklinde sıkıca kapatın. Sos için saplı çukur tavada kısık ateşte bütün sos malzemelerini ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dk. kaynatarak koyulaşmasına yakın ateşten alın. Hazırlanmış olan sarma piliç filetosunun üzerine tuz ve karabiber serpilerek yağlanmış fırın tepsisinde fırında veya salamandrada her iki tarafı kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. arasında pişirilerek, sos ve yeşillikler ile servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist