Perşembe 18.07.2013

Karamel soslu ayva tatlısı

Ayvaları kaynayan suya 2 dakika bırakıp çıkartın. Daha sonra dilimlere ayırarak soyun. Dilimlerin ortasındaki çekirdeklerini bıçak yardımı ile temizleyin ve çekirdekleri sonra kullanmak için bir kenara alın. Bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla ovun. Dilimlediğiniz ayvaları saplı ateşe dayanıklı tavaya veya tencereye alın. Üzerine toz şeker serpin. Çıkarmış olduğunuz ayvanın çekirdeklerini tavaya ekleyin. Ayvaları yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Pişen ayvaları soğuması için kenarda bekletin. Servis yapacağınız zaman servis tabağının tam ortasına gelecek şekilde ayva dilimlerini üst üste koyup karamel şekeri ile tutturun. Taze nane yaprakları ve hazır karamel sos ile birlikte isteğinize göre ılık ve ya soğuk servis yapın. Afiyet olsun!... Not: Yanında arzunuza göre vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (4 Kişilik)
4 adet ayva 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı karamel sos 4 dal taze nane yaprakları

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.