Salı 23.07.2013
Son Güncelleme: Pazartesi 22.07.2013

Ramazan sofrası

BAL KABAĞI TATLISI TAHİNLİ
Bal kabağın dış kabuğunu soyarak kesip atın. Çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın. Kabak dilimlerini 3-4 santim uzunluğunda doğrayın. Pişireceğiniz ateşe dayanıklı tavada veya tepsiye dilimlemiş olduğunuz bal kabaklarını sıralayarak üzerine toz şekeri serpin. Kabakları bu şekilde 4-5 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabakları 180 derece sıcaklıktaki fırında yumuşayana dek pişirin. Sonra üzeri kızarana dek tutun. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz ve file fıstığı serpin. Tahin ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER
(6 Kişilik)

1 kg balkabağı 1.5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi 2 yemek kaşığı file fıstık

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.