Son Güncelleme: Pazartesi 22.07.2013
Ramazan sofrası
Bal kabağın dış kabuğunu soyarak kesip atın. Çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın. Kabak dilimlerini 3-4 santim uzunluğunda doğrayın. Pişireceğiniz ateşe dayanıklı tavada veya tepsiye dilimlemiş olduğunuz bal kabaklarını sıralayarak üzerine toz şekeri serpin. Kabakları bu şekilde 4-5 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabakları 180 derece sıcaklıktaki fırında yumuşayana dek pişirin. Sonra üzeri kızarana dek tutun. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz ve file fıstığı serpin. Tahin ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER
(6 Kişilik)
1 kg balkabağı 1.5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi 2 yemek kaşığı file fıstık
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist