Çarşamba 24.07.2013

Ramazan sofrası

BİBERİYELİ BALIK BİFTEĞİ
Balığın her iki yüzeyini tuz ve karabiberle tatlandırın ve derin olmayan bir kaba koyun, sonra zeytinyağı, limon suyu ve taze kekik yapraklığıyla karıştırın. Kırmızıbiberi ince parçalar halinde doğrayarak karışıma ilave edin ve karışımı balığın üzerine dökün, sonra iki saat buzdolabında beklettikten sonra rastgele balığın üzerine dökün. Bağlı çıkararak karışımı bir kenara bırakın ve balığı üç dört dakika ortası az pembeleşinceye kadar her bir yüzeyini pişirin. (Arzuya göre her bir yüzey bir iki dakika daha fazla pişirilebilir.) Arta kalan karışımı küçük bir sos tavasına dökün ve kaynatın, sonra bu sosu balığın üzerine dökün ve deniz börülceli rizotto ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER (4 Kişilik)
4 adet (400 gr) orkinos yada kılıçbalığı bifteği Yeteri kadar tuz ve karabiber 3 yemek kaşığı kapari çiçeği 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 taze limon suyu 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı 2 tatlı kırmızıbiber 4 dal taze biberiye yaprağı
SERVİS İÇİN

Taze pişirilmiş deniz börülceli rizotto

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.