Cumartesi 27.07.2013
Son Güncelleme: Cuma 26.07.2013

Ramazan sofrası

OSMANLI USULÜ İÇ PİLAVI
Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat bekletin. Kayısıları sıcak suda dinlendirin. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Pirinci ekleyip şeffafla-şıncaya kadar kavurun. Et suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte pişirin. Soğanı rendeleyin. 1 kaşık tereyağını geniş bir tavada eritin. Rendelenmiş soğan ve bademleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kayısıları süzüp küçük küçük doğrayın ve bademli karışıma ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış kestaneleri dörde bölün. Pilava badem ve kayısılı karışımı ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın, en son kestaneleri ekleyip ateşten alın. Tencerenin üzerini kâğıt havlu ile örtüp kapağını kapatın ve demlendirin. Tahta kaşıkla fazla ezmeden harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun..
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı 3.5 su bardağı et suyu 1 soğan 4-5 kuru kayısı 1 kahve fincanı ayıklanmış badem 1 su bardağı haşlanmış kestane 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber yenibahar

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.