Seyyarın dikenli ekmek kapısı
Finike'de yaşayan Hakan Akülkü, halk arasında kaynanadili olarak da bilinen Frenk İnciri toplayıp satarak hayatını kazanıyor.
SABAH GÜNEŞ DOĞARKEN
Frenk inciri toplamanın inceliklerini anlatan Akülkü, meyveleri, dikenlerin kapandığı sabahın ilk saatlerinde toplandığını belirten ve güneşin yükselmesiyle dikenlerin de açıldığını anlatan Akülkü, meyveyi yemek için dikenli kabuğa bıçakla bir çizik atılarak içinin çıkarılması gerektiğini kaydetti. Buzla servis ettiği Frenk incirinin çok sağlıklı bir besin olduğunu ifade eden Akülkü, "Kan yapıyor, böbrek ve bağırsakları çalıştırıyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist