Salı 30.07.2013

Ramazan sofrası

KAYMAKLI İNCİR DOLMASI
İncirleri suda ıslatıp, üç saat kadar bekletin. İncirler iyice yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin. Ortalarını bıçakla kesilip içlerini açın. Cevizleri robotta çekin veya havanda irice dövün. İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırılarak doldurun. Hazırlanan incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şekeri limon suyu ile birlikte kısa bir süre kaynatın. Şerbeti tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika arasında pişirin. Soğuduktan sonra cevizle süsleyerek kaymak ile servis yapın. Afiyet olsun…
MALZEMELER (4 Kişilik)
12 adet kuru incir 4 adet karanfil 1 kâse tane ceviz 100 gr kaymak ŞERBETİ İÇİN: 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1/2 limon suyu

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.