Perşembe 01.08.2013

Havuçlu kuzu sırtı rulo

Fırını 180 derecede ısıtmaya alın. Kuzu kafes pirzolayı sırt kısmını keskin bir bıçak yardımı ile açınız. Çukur bir kap içerisinde tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak, toz kekiği ve sıvı yağı el çırpıcı ile karıştırın. Sırt kısmı açılmış olan kuzu kafes pirzolasının sırt kısmın havucu bütün olarak yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz baharatlı yağdan fırça yardımı ile sürün ve folyo kâğıdı ile sıkıca sarın. Fırın tepsisine alarak daha önceden ısıtmış olduğunuz fırında 30-40 dakika arasında pişirmeye bırakın. Pişen kafeslerin üzerindeki folyo kâğıdını alarak sıcakta tutun. Havuçlu kuzu kafes pirzolayı servis esnasında keskin bir bıçak ile porsiyonlaşın ve hoison sos ve taze fesleğen yaprakları ile birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!...
MALZEMELER
(4 Kişilik)

650 gr kuzu kafes pirzola 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kuru soğan (küçük doğranmış) 4 yemek kaşığı hoison sosu 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, toz kekik 4 diş ezilmiş sarımsak 4 dal taze fesleğen yaprağı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.