Çarşamba 07.08.2013

Patatesli muska böreği

Yufkaları eşit ölçüde enleri 4 parmak olacak şekilde uzunlamasına kesin. Patatesleri kabuklu olarak haşlayın. Diğer taraftan taze soğanı, dereotunu ince olarak doğrayın. Kuru üzümü ılık su içerisinde ıslatın. Haşlamış olduğunuz patatesleri soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. İçerisine yeşilliği, iç fıstığı baharatlarını ezilmiş sarımsağı ve suyu alınmış kuru üzümleri atarak karıştırın. Hazırladığınız karışımdan kestiğiniz yufkanın içerisine alarak ters kapatarak muska şeklinde sarıp ucunu yumurta beyazına batırıp yapıştırın. Bütün yufkalarınızı sardıktan sonra kızgın yağda veya fırında 3-5 dakika arasında kızartın ve sıcak olarak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Not: Arzunuza göre bu böreği paneleyip de yapabilirsiniz.
MALZEMELER (6 Kişilik)
2 adet yufka 3 adet orta boy patates 2 yumurta beyazı 4 dal taze soğan 1/2 adet dereotu 2 diş sarımsak 1 kahve fincanı iç fıstık 1 kahve fincanı kuru üzüm 1 kahve fincanı sarımsaklı yoğurt Yeterince tuz, karabiber

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.