Çarşamba 21.08.2013

Gülden sirke üretimi yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) gargara, içilebilir kazan dibi gülyağlı gülsuyundan sonra şimdi de 'Gül Sirkesi' üretti. GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, 3 ayrı laboratuarda 23 farklı yeni ürün geliştirdiklerini belirterek, "Gayemiz fabrika kurmak değil. Müteşebbislere bu yatırımın hayata geçirilebileceğini göstermektir" dedi. Isparta'nın yüzyıllık bilgi birikimi olmasına karşın gülsuyuna istenilen oran ve kalitede yatırım yapmamasını 'ağlanacak bir tablo' olarak değerlendiren Canlı, sadece gülyağına odaklanmanın yanlış olduğunu söyledi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.