Pazartesi 26.08.2013

Her şey tasarruf için

Antalya'nın Manavgat ilçesinde köylü kadınlar, eskimiş su kovası ve yağ tenekelerinden kurdukları ısıtma sistemiyle mutfak tüpünde tasarruf ediyor. Maltız isimi verilen ocak, kullanılmayan yağ tenekeleri ile su kovalarının iç kısımlarına saman karışımlı toprak harcın sürülmesiyle yapılıyor. Toprak kuruduktan sonra içinde odun ve kömürle ateş yakılıyor. Manavgatlı Emire Yılmaz ve Sultan Gök, maltızın desteğiyle mutfak tüpünün ömrünü 7 aya uzattıklarını anlatıyor. Yemek ve çayı maltız üstünde yaptıklarını anlatan Yılmaz, burada pişen yemek ve çayın daha lezzetli olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Eskiden mutfak tüpüm 2.5 ayda bitiyordu. Maltızla 7 ayda bitiyor. Yemek ve çay demlemesini mantızda yapıyorum" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.