Giriş Tarihi: 21.12.2013

Turunç reçeli yapım dersi

Türkiye'nin narenciye ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Antalya'da portakal ve turunçların (aşısız portakal cinsi) kabukları soyulup eşsiz bir reçele dönüştürüyor. Manavgatlı kadınlar yaz kış kendi reçellerini doğal yöntemlerle imece usulü yapıyor.
İMECE USULÜ YAPILIYOR
Manavgat Milli Egemenlik Mahallesi'nin kadınları turunç reçeli yapımının kendilerinden sonraki nesillerde de devam ettirilmesi için ders veriyor. Manavgat'ta narenciye reçellerini evlerinde kendilerinin hazırladığını belirten ev hanımı Türkan Yıldız, her yıl turunç ve portakal reçelini imece usulü hazırladıklarını söyledi. Yıldız, "Turunç reçeli yapmayı annelerimizden uygulamalı bir şekilde öğrendik. Şimdi de çocuklarımıza öğretiyoruz" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.