Salı 04.02.2014 00:00

Kış aylarında tüketilen otlara ilgi

Kilis'te, dağlarda ve yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen otlar, kış aylarında vatandaşlar tarafından yoğun olarak tüketiliyor.

Özellikle Kilis'e özgü yöresel yemeklerde kullanılan yabani otlar, kış aylarında ve ilkbaharda bolca tüketiliyor. Kuzukulağı, kömeç, ısırgan otu, kuşekmeği, çakırca, kazayağı, ıslatan, hardal, gelinevi otu başta olmak üzere onlarca çeşit zararsız ot, salatada ve yemeklerde kullanılıyor.
Yabani olmasına karşın yenilebilir bu otları toplayacak imkanı bulunmayanlar ise, başta sabah pazarı olmak üzere çeşitli yerlerde satılan otları satın alıyor. Yeşil olarak taze bir şekilde tüketilen otlara Kilisliler, yoğun ilgi gösteriyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.