Pazar 18.05.2014

Eski biçerdöverin kaybı büyük oldu

Antalya Ticaret Borsası'nda düzenlenen sektörel analiz toplantıları kapsamında buğday sektörünün sorunları tartışıldı. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Can Ertekin, buğday hasadı sırasındaki kayıplara dikkati çekti. Türkiye'de yılda ortalama 20 milyon ton buğday üretimi yapıldığını, bunun yüzde 80'inin biçerdöverlerle hasat edildiğini anlatan Ertekin, biçerdöverlerin yaklaşık yüzde 55'inin 10 yaşın üzerinde olduğunu kaydetti.
ŞAŞIRTICI RAKAMLAR
Teknolojisi eski makinelerle yapılan işlemlerin kayıplara neden olduğunu vurgulayan Ertekin, "Eski biçerdöverlerin kullanılmasıyla yılda 2 milyar 233 bin ekmeğe tekabül edecek buğday kaybı yaşanıyor. Bu da İstanbul'un 223 günlük ekmek tüketimi demek" ifadelerini kullandı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.