Akseki'nin buğday dövme geleneği
TADINA DOYULMUYOR
Havva Yiğit de taşta yaklaşık 7-8 kilogram buğday dövdüklerini belirterek "Bir mevlit okutmak için 20-25 kilogram buğday döveriz. Yöreye özgü keşkek çorbası, aşure çorbasını buğdayı döverek yapıyoruz. Dibek taşında döverek yaptığımız yemeklerin lezzeti bu yöntemle artıyor" dedi.
BU GELENEK SÜRECEK
Akseki'nin Hocaköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar, dibek taşında, tokmakla, atalarından kalma buğday dövme geleneklerini yıllardır sürdürüyor.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist