Çarşamba 18.06.2014
Kasaplar ette istikrar istiyor
Antalya Ticaret Borsası Canlı Hayvan ve Et Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Süleyman Kaçaroğlu, ete son 3 ayda yüzde 10 zam yapılması üzerine fiyat istikrarı için önlem alınması gerektiğini söyledi. Karkas etin kilogram fiyatının 17 TL iken 19 TL'yi geçmesi üzerine alım gücü düşük vatandaşın 5-10 TL'lik sipariş vermeye başladığını belirten Kaçaroğlu, kar marjını düşüren kasapların yüzde 10'luk artışın yarısını tüketiciye yansıttıklarını söyledi. Fiyatları dengede tutmakta zorlandıklarını belirten Kaçaroğlu, "Maalesef et sektöründe istikrar yok. Danayı 3 ay sonra kaça keseceğimi bilmeliyim. Önümüzü göremiyoruz" dedi.