Perşembe 19.06.2014

Karpuz kabak tadı verdi

Sıcak yaz günlerinin meyvesi karpuzun rekoltesini arttırmak için kabak köküne aşılanması tadını kaçırdı ve ilgiyi azalttı

Yaz aylarının serinleten meyvesi karpuzun rekoltesini arttırmak için kabak köküne aşılanması kaliteyi etkiliyor. Aşılama nedeniyle karpuzda gerek renk gerekse tat ve aroma olarak değişiklik yaşandığı, eski lezzeti bulamayan tüketicilerin hayal kırıklığı yaşayarak tüketimi azalttıkları belirtildi. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan, karpuzda kabak aşı sorununun giderek büyüdüğünü anlatarak Antalya ve Çukurova yöresinde üretilen ürünün tüketiminin düştüğünü dile getirdi. Tüketicinin karpuzda eski tat ve aromayı aradığını ifade eden Doğan, "Üretilen karpuzların yüzde 60'ı kabak aşılıdır. Bu işten üretici de tüketici de tüccar da zarar ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kabak aşısı karpuzu yasaklasın" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.