Akdeniz köftesi
MALZEMELER
350 gr dana döş kıyma 150 gr kuzu döş kıyma 1 adet kereviz 100 gr havuç 250 gr domates 200 gr domates suyu 1 çay kaşığı zeytinyağı 150 gr arpacık soğan 3 diş sarımsak 80 gr ceviz içi 1 adet yumurta 70 gr kuru domates 1/2 maydanoz 1 demet fesleğen 3 dilim bayat ekmek
TARÇINLI ŞEKERPARE
Şerbeti hazırlamak için bir tencereye su ve şekeri karıştırın. Üzerine 4-5 damla limon damlatın ve kaynattıktan sonra ılımaya alın. Hamurunu hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayarak aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsilerine dizin. İsteğe göre ortasına fındık koyup fırında 180 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilımış olan şerbeti hamura verin. Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 pkt kabartma tozu 2.5 su bardağı un 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 yemek kaşığı tarçın 3 yemek toz şeker
ŞERBETİ İÇİN 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su 1/2 limon
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist