Cumartesi 05.07.2014

Kuzu etli baklava böreği

Tencereye 1 yemek kaşığı yağı ekleyin, kızdırın. Küçük kare doğranmış kuzu etlerini ilave edin, pişene kadar kavurun ve beklemeye alın. Sebzeleri de aynı et gibi küçük kare doğrayın. Soğandan başlayarak sırasıyla 2'şer dk arayla soteleyin. Son olarak etleri de sebzeye ilave edin, baharatlarını verin ve ocaktan alın. Yağlanmış küçük ebatlı teflon fırın tepsisine 4 kat baklava yufkası serin. Arasına suyu süzülmüş et harcını bolca verin. Kalan 4 adet baklava yufkası ile üzerini kapatın büyük olarak kare kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin ve dinlenmeye alın. Süzme yoğurda ince kare doğranmış biber ve mayAnı hazırlayın, Börekleri servis tabağına alın yanında bahar cacığı ile servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
8 adet hazır baklava yufkası 250 gr kuzu eti 1 kabak 1 adet havuç 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet pırasa 2 çay bardağı ayçiçekyağı Tuz, akbiber, k.toz biber
BAHAR CACIĞI
200 gr süzme yoğurt 100 gr közlenmiş kapya biber 4/1 maydanoz
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.