Beşamel soslu sultan kebap
MALZEMELER
100 gr bezelye 1 tatlı kaşığı salça 1 adet kabak 1 adet kuru soğan 1adet havuç 2 diş sarımsak 250 gr dana kuşbaşı 1 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ 2 adet yufka 100 gr rende kaşar Kararınca karabiber tuz, k.toz biber Beşamel sos için 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz ve akbiber,et veya tavuk bulyon
Cevizli incir tatlısı
İncirleri yıkadıktan sonra bütün olarak ılık sütte 30 dk bekletin. Yumuşadıktan sonra içlerini oyun ve tarçın ile karıştırılan cevizleri açılan incirlere doldurun. Açık olan kısmı tekrar elinizle kapatın ve saplı kısmı üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ayrı tencerede şekeri ve suyu karıştırıp sadece ısıtın ve incirlere dökün. 20 dk orta ateşte kaynatın, varsa borcama alıp şerbetini de üzerine gezdirin ve soğutun. Üzerine Antep fıstığı gezdirip kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
420 gr kuru incir 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 su bardağı süt İç malzemesi 200 gr ceviz içi 150 gr tarçın 100 gr Antep fıstık
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist