Pazar 13.07.2014

Balıkların nesli için endişe verici rapor

SDÜ tarafından yapılan araştırmada, Türkiye iç sularında kayıtlı 300 balık türü bulunurken bunların 80'ine yakınının kısa zamanda yok olma tehlikesi ile karşıya karşıya kaldığı bildirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Küçük, Türkiye'de 80 balık türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Küçük, projeleri kapsamında Türkiye iç sularında yaşayan üç yeni balık türü daha keşfettiklerini açıkladı. Küçük, böylece Türkiye iç sularında kayda geçen 310 balık türü bulunduğunu ancak bunlardan 80'ine yakının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
100 ÇEŞİT ENDEMİK BALIK

Su Ürünleri Fakültesi olarak, suyun her özelliği ile ilgilenen hidrobiyoloji dalında projeler gerçekleştirdiklerini belirten Küçük, Türkiye'de biyolojik çeşitlilikle ilgili 1988'den beri çalışmaların sürdüğünü aktardı. Balık çeşitlerine yönelik yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye içsularında yaklaşık 310 çeşit balığın kayıt altına alındığını kaydeden Küçük, "Bunlardan 100 çeşidi endemik. Yani sadece Türkiye'de yaşıyor" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.