Geleli yemeği
MALZEMELER
400 gr dana kuşbaşı 300 gr patlıcan 100 gr kapya biber 2 adet sivri biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 240 gr süzme yoğurt 100 gr Antep fıstığı 120 gr tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ
YOĞURT TATLISI
ŞERBET için şeker su ve 3-4 damla limon suyunu tencerede karıştırın ve 10 dk kaynatıp soğumaya alın. Bir kapta yumurta, yoğurt ve şekeri mikser ile çırpıp üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi margarinle yağlayın ve hazırlanan hamuru tepsiye dökün ve 180 derecede fırında alt üst kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuyan şerbetini döküp dinlendirin. Büyük kare olarak kesip servis tabaklarına alın. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı, Hindistan cevizi veya kırık fındık vererek servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 3 kahve fincanı şeker 2.5 kahve fincanı irmik 2 su bardağı un Yarım paket vanilya ve kabetma tozu Şerbeti için 4.5 su bardağı şeker 5 su bardağı su Yarım limon
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist