Bademli Tavuklu İslim Kebap
MALZEMELER
600 gr tavuk but 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 er adet patlıcan kabak 1 çay bardağı zeytinyağı 100 gr badem 5 adet mini domates (koktey domates) 1 adet domates 2 adet sivri biber Tuz, k.toz biber, karabiber, tavuk bulyon
Kakaolu Tulumba Tatlısı
ŞERBETİMİZ için 3-4 damla limon, su ve şekeri tencerede karıştırın ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Tencereye su, margarin, tuz koyun. Orta ateşte yağı eritin. Daha sonra un ve irmiği ekleyin hızla karıştırın. Un pişmeye başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakın. Sonra 1 yumurta kırarak hızla karıştırıp sırasıyla diğer yumurtaları ekleyin ve aynı işlemde karıştırın. Son olarak kakao ilave edip karıştırdıktan sonra krem şanti torbasına yıldızlı duy takarak hamuru torbanın içine koyun. Fazla kızgın olmayan yağa 2 cm boyunda bırakın. İki yüzü kızarınca şerbete atın. Servis ederken toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
4 adet yumurta 100 gr margarin 2 su bardağı su 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı irmik 2 çorba kaşığı kakao 2 su bardağı un ŞERBETİ İÇİN 2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su çeyrek limon
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist