Antalya kurbağaları, İtalyan mutfağında
Antalya'da yenilebilir yapay kurbağa üretimi ile yılın girişimci kadını seçilen Sinem Güçlü, kurbağaları İtalya'ya ihraç ediyor
İLHAM İTALYA'DAN
Ankara Üniversitesinde İtalyan dili ve edebiyatı eğitimi aldıktan sonra bir dönem İtalya'da yaşadığını anlatan Güçlü, bu ülkede kurbağa bacaklarının popüler bir yiyecek olduğunu öğrendiğini, yatırım yapmaya karar vermesinde bunun büyük etkisi bulunduğunu kaydetti. Geçen yıl kurduğu tesis için ilk kurbağaları bölgeden toplatarak üretime başlayan ve şu anda tesisinde 1 milyonun üzerinde yavru kurbağası bulunan Güçlü, ilk ihracatına da İtalya ile başladığını bildirdi.
10 TON HEDEFİ VAR
Almanya, Belçika ve Fransa pazarlarına da girmeyi düşündüğünü ifade eden baralı girişimci Sinem Güçlü, "Dünyanın birçok ülkesinde kurbağa bacakları yiyecek olarak tüketiliyor, hayvanların diğer bölümleri de tıpta kullanılıyor. Hedefim başlangıç olarak yıllık 10 ton kurbağa üretimi, orta vadede ise 20 tonun üzerine çıkmak. Türkiye'de halen avlanma yöntemiyle çalışanlar var fakat üretim tesisi olarak şu anda bir tek benim tesisim var. Üretim işi oturunca kesimhane kurmayı düşünüyorum" dedi.
PORSİYONU 18-20 EURO
Türkiye'nin kurbağa bacağı ihracatı 10 milyon doları bulurken, bunun önemli bir bölümü Adana'dan gerçekleştiriliyor. Kurbağa bacağının porsiyonu (4 tanesi) Avrupa'da yaklaşık 18-20 euro'dan satılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist