Süleymeniye çorba
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek 1'er adet orta boy havuç, kabak, patates ve soğan 200 gram ıspanak 250 gram margarin 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 7 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz KÖFTE İÇİN 100 gram kıyma 2 dilim ekmek içi 1 diş dövülmüş sarımsak kimyon, yenibahar, karabiber, tuz
PUDİNGLİ RULO PASTA
Yumurta ile şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Hamuru kağıdın üzerine düzgünce yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırınınızın pişirme ayarına göre 10'uncu dakikadan sonra kontrol edin. Piştikten sonra keki yağlı kağıtdan sıyırın. Hazırladığınız pudingin yarısını kekin üzerine döşeyin. Cevizin yarısını üzerine serpin. Keki rulo yaparak sarın. Kalan pudingi üzerine dökün. Kalan cevizlerle üzerini süsleyin. Oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra buzdolabında soğutun. Dilimleyerek servis edin.
MALZEMELER
4 yumurta 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu MUHALLEBİSİ İÇİN 1 paket hazır puding 500ml süt Dövülmüş ceviz
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist